Julkalender 2019: Lucka 15

VIRUNGA National Park skyddar Afrikas bergsgorillor

Virunga nationalpark som ligger i östra Demokratiska republiken Kongo är ett UNESCO världsarv. Parken är ett världens skyddade områden som har störst biodiversitet.

Nationalparken är belägen i en region som har varit djupt påverkad av effekterna av krig och väpnade konflikter sedan över 20 år tillbaka och skyddas av ett dedikerat team på över 600 rangers. Dessa män och kvinnor från lokalområdet genomgår intensiv träning och riskerar dagligen sina liv för att skydda parkens exceptionella vilda djur, inklusive de kritiskt utrotningshotade bergsgorillorna.

Parallellt med bevarandearbetet har parken åtagit sig att stödja lokala samhällen. Virunga har en vision om att utnyttja parkens naturresurser på ett ansvarsfullt sätt för att skapa nya möjligheter för de fyra miljoner människor som bor inom en dags promenad från dess gränser. De arbetar för att ekonomiskt förändra regionen och skapa arbetstillfällen och minska fattigdomen i området. Detta samhällsinriktade bevarandearbete tjänstgör som ett sätt att minska det tryck som nationalparken för närvarande utsätts för från beväpnade grupper, tjuvjakt och markintrång.

10 kr till Virunga National Park till stöd för de rangers som riskerar sina liv för att rädda ett av världens utrotningshotade djur- bergsgorillan.

🌟 Extra utmaning idag för det minsta beloppet en kan donera via Virungas hemsida är 3$. Om du inte berättat för dina vänner om den här kalendern är det ett ypperligt tillfälle att göra det nu! Det är absolut inte försent att delta. Gå ihop med två vänner och dela glädjen av att ge. Ju fler som deltar- desto mer kan vi hjälpa.

Donera via denna direktlänk
Läs mer: hos virunga.org
Se dokumentären: Virunga på Netflix.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s