Lucka 3: julklappstips – DIY ansiktsolja

Det är ju så härligt med naturlig hudvård och det är nog även något som de flesta kan uppskatta. Så varför inte skämma bort någon du tycker om i jul med en ansiktsolja som du dessutom gjort helt själv?

Det finns ändlöst med sätt att mixa ihop en ansiktsolja på, det är det som är så roligt! Du kan anpassa helt efter hudtyp och kanske även årstid, för de flesta får ju lite torrare hy den här tiden på året. Därför är exemplet som vi bjuder på här just tänkt till dem med torr hy. Men ett hett tips är att gå in på Organic makers hemsida och läsa på om de olika oljorna för den perfekta kombinationen för dig eller den du tycker om.

Men till ansiktsoljan ni ser ovan behöver du:

  • En behållare som rymmer minst 30 ml, gärna med pipett.
  • 10 ml avokadoolja
  • 10 ml jojobaolja
  • 10 ml baobabolja
  • Eventuellt 5 droppar eterisk lavendelolja
  • Eventuellt ca. 3 droppar e-vitamin

Gör såhär:

  1. Mät upp oljorna och blanda samman dem i en skål. Tips! En tesked rymmer 5 ml, så två teskedar av varje olja.
  2. Droppa i den eteriska lavendeloljan. OBS! I hudvårdsprodukter som inte ska tvättas bort får innehållet av den eteriska oljan vara max 1%. Det är helt upp till dig om du vill använda dig av eterisk olja, men har du det kanske redan hemma så kan det ju vara trevligt. Lavendeloljan är bland annat inflammationshämmande, men det finns även många andra eteriska oljor att välja på och alla verkar på lite olika sätt.
  3. E-vitamin är bland annat fuktighetsbevarande, men den ger även en längre hållbarhet. Du måste inte använda dig av detta, utan gör bara det om du tänker att du har användning för det i framtiden eller om du redan har det hemma såklart.
  4. Blanda ihop allt och fyll upp din behållare, använd gärna en tratt om du har för att slippa spill.

Du kan som sagt välja och vraka helt själv kring vilka oljor du använder, detta är bara ett exempel och vill du använda två oljor istället för tre så går det såklart också bra.

Informationen i texten är hämtad från organicmakers.se.

PS. Det här är inte ett sponsrat inlägg. Vi puffar ibland för initiativ och produkter som vi anser är värda att uppmärksamma, dock utan ersättning eller andra band till företagen. 

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s