Lucka 8: DIY Julklappsetiketter

Julafton närmar sig med stormsteg och om du ger bort några julklappar i år så vill vi i lucka åtta tipsa om att göra egna julklappsetiketter. Superenkla och blir dessutom som en liten extra julklapp. De är även jättefina att hänga i granen!

För att göra dessa behöver du:

 • 3 dl vetemjöl
 • 3 dl salt
 • 1,5 – 2 dl kokhett vatten
 • Pepparkaksformar
 • Eventuellt 2-4 tsk pepparkakskryddor

Gör såhär:

 1. Sätt ugnen på 100 grader, över- och undervärme.
 2. Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Vill du så kan du då tillsätta 2-4 tsk pepparkakskryddor till en hel sats eller du delar du upp så att du får hälften hälften och blandar då i 1-2 tsk pepparkakskryddor i den ena halvan. Detta ger dig en lite mörkare deg som dessutom luktar pepparkaka, väldigt trevligt.
 3. Tycker du att din deg är för torr och bara spricker så kan du tillsätta mer vatten, detta kan även behövas allteftersom du arbetar med degen eftersom den kan torka lite under tiden.
 4. Kavla ut degen och stick ut dina figurer med hjälp av pepparkaksformar eller låt kreativiteten flöda med en matkniv eller liknande. Tänk även på att göra ett hål i dina figurer nu innan du sätter dem i ugnen så att du kan trä igenom ett snöre när de är klara.
 5. Lägg figurerna på en plåt och sätt in den i ugnen, lite beroende på hur stora och tjocka du gör dina figurer så behöver de vara inne ca. 3-6 timmar.
 6. När de är torra och har svalnat kan du även måla dem om du vill, eller bara skriva på dem med ”vanlig” penna så som på bilden.
 7. Nu är de klara för att pryda dina paket eller kanske din julgran!

Detta recept är hämtat från ekotipset.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s