Lucka 17: Tidens gåva- en oslagbar present att ge bort i jul

Tid är något av det mest värdefulla en människa har och kanske den finaste gåva någon kan ge. Att ge av sin tid är att vara närvarande i ett samtal, lägga det där pusslet tillsammans, leka med ett barn du älskar eller skicka det där sms:et och berätta ”jag tänkte på dig idag och blev glad”.

Inför jul stressar många med att inhandla olika typer av presenter. Vi vill tipsa om att inte glömma bort det mest värdefulla av allt: tid.

Fyra sätt att ge av din tid

Till dig själv

Hossein Ezzatkhah | Unsplash

Ta det där fotbadet, läs boken eller gå på det där träningspasset. Gå upp en kvart tidigare på morgonen och drick morgonkaffet i sängen. Gör något du blir glad av- du förtjänar att ta tid till dig själv. Om vardagen är stressig- försök hitta de där få minuterna (kram) ❤

Till de du håller kär

Mathilde Langevin | Unsplash

Ge bort valfritt antal tillfällen att göra något tillsammans i julklapp. Alla tycker om att göra saker tillsammans med någon de tycker om. Istället för att ge en pryl till den du håller kär- ge bort ett eller flera tillfällen där ni hittar på någonting under året. Exempel på saker att göra som inte kostar någonting (eller lite)- utom din tid:
💕 Långpromenad med eller utan hund
💕 En tur till skogen för att plocka bär, svamp, titta på fåglar eller leka ”gissa bajset”
💕 Middag hemma
💕 Spelkväll
💕 Gå på museum

Det viktigaste med den här sortens gåva är att den blir av. Så ge inte bort den lättvindigt.

Till dina grannar eller bekanta

Hållbar julkalender grannar gramsämja
Nina Strehl | Unsplash

Ska du vara hemma när alla dina grannar eller vänner åker bort? Erbjud dig att vattna deras blommor eller ta in posten. Ofta kanske det inte tar så mycket av din tid, men det brukar vara ett oerhört uppskattat erbjudande.

Till den du inte orkar med

Elena Koycheva | Unsplash

De flesta har nog någon i sin bekantskapskrets som en tycker om (eller av andra skäl har en relation till), men som en helt enkelt har svårt att stå ut med. Kanske orkar du inte alltid svara när hen ringer eller att samtala med personen under familjesammankomsten.

Om du har tid är julen ett fint tillfälle att svara på det där sms:et, försöka ha tålamod att ta det där samtalet eller skicka det där julkortet.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s