Luck 19: Hållbar julklappsinslagning

Lore Schodts | Unsplash

Är du som oss och tycker om att ge bort fina julklappar, men ändå värna om vår planet. Då kommer här lite fiffiga tips.

En tager vad en haver kan många gånger vara ett bra tips när det kommer till paketinslagning, och egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna. Olika former av tygpåsar, papperspåsar eller kartonger som du redan har går galant. Gamla kartonger går att piffa till med färg, papper eller rent av en tygbit. Fördelen med det är att den går extra bra att spara och återanvända till nästa år.

För några år sedan blev det populart att slå in presenter i textil, och vi tycker fortfarande att det är ett helt fantastiskt alternativ. Gamla linnehanddukar, bordsdukar, silkeshalsdukar eller bara en överbliven tygstump, allt går att knyta och på Instructables finns flera olika tekniker beroende på vad det är du ska slå in. Vill du dock inte förlora ditt inslagningsmaterial kan du alltid be om att få det tillbaka, och varför inte genom att skriva ett festligt rim.

Innehållet i detta paket du får, resten tillbaka till givaren går
(Tack Helene Frid för rimmet)

Anastasia Shuraeva | Pexels

Om du prenumererar på en tidning så är det trevligt att använda tidningspapper, tillsammans med ett enkelt snöre och en lite grankvist, ensam eller tillsammans med en torkad apelsinskiva eller kanelstång. Och använd gärna egna julklappsetiketter (som vi tipsade om tidigare) för att göra presenten extra personlig.

Om du har tapetserat har det med största sannolikhet blivit lite rester kvar, spara dessa och använd som inslagningspapper. Det fungerar hur bra som helst. Och har du inte tapetserat själv så kan en alltid gå till sin lokala färghandel och fråga om de har gamla tapetkataloger som du kan få. Du får inslagningspapper och de behöver inte slänga dem.

Cassidy Dickens | Unsplash

Något annat som är otroligt vackert är att använda gamla notblad som inte används längre. Är de helvita på baksidan så kan du dessutom vika dem för en bättre effekt. Sen räcker det med ett enkelt snöre eller bara låta sången stå för sig själv.

Bivaxdukar kan användas även för att slå in presenter i, det blir en dubbel gåva, både det som finns i och det som är runt.

Om du har halsband du inte längre använder så kan du använda dessa i stället för snören. Om barn vill ge bort en klapp kanske det känns extra roligt om barnen har pärlat ett halsband som kan användas. Även det blir en dubbel gåva. En gång fick jag en present inslagen i en teckning som mina syskonbarn målat, jag blev gladare för presentpapperet än det som var inuti (säg det inte till deras mamma).

Slutligen vill vi bara säga, tänk som våra mor- och farföräldrar, spara! Spara papper, snören, kartonger och återanvänd dem nästa år.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s