Lucka 20: Julmys för läslusar

Nu är det inte länge kvar till julafton och vi hoppas att ni alla har lyckats varva ner lite! Det fina med jultiden är ju bland annat den meditativa komponenten: att distansera sig från vardagsstressen, sortera tankar, fokusera på människorna som du älskar och på aktiviteter som får dig att slappna av: långa skogspromenader, matlagning, bakning, läsning. Gillar ni också att bara vara lite och dyka ner i historier från filmer, serier och böcker?

Pavan Trikutam | Unsplash

En tips för er som gör det, som vi har för er, är att läsa korthistorier! Det fina med korthistorier är ju att det inte tar lika mycket tid som att läsa en hel bok (t.ex. om ni vill ha fler historier och en till mysaktivitet vid sidan av den boken som ni läser just nu, eller om ni helt enkelt inte orka läsa en hel bok). En annan fin sak är att det är en perfekt aktivitet att göra tillsammans med någon, genom att läsa korthistorier för varandra. Medans bokläsningen erbjuder dig att dyka ner i en annan värld och dina personliga tankar, kan det ju vara fint att också dela upplevelsen med någon annan (lite mer som att kolla på en film eller lyssna pü en ljudbok tillsammans).

Här kommer vi med tre tips för riktigt bra samlingar av korthistorier:

Anny Spratt | Unsplash

Glad läsning!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s