Om bloggen

Vi tror att sann förändring kräver en kombination av intersektionell kollektiv handlingskraft, politisk förändring och konsumentval. Vårt hörn av internet har som mål att ständigt förbättras och utvecklas för att vara en guide till att närma sig dessa frågor och engagera sig där vi kan. Vi hoppas kunna utrusta och inspirera dig att leva en mer medveten, informerad livsstil, att skapa tydlighet i ibland ganska förvirrande koncept som miljörättvisa och klimaträttvisa och att ibland berätta historier som du ska tycka om att läsa.

GRÖNA MOMENT har funnits sedan 2015 och blev ett bloggkollektiv våren 2021. Bloggen drivs helt ideellt och oberoende. Alla skribenter bidrar med sitt eget perspektiv och tycker inte alltid lika om allt, men vi utgår alltid ifrån en gemensam värdegrund:

  • Feministiskt perspektiv
  • Aktivt ställningstagande mot rasism, homofobi, transfobi och funkofobi
  • Medvetenhet om våra privilegier och förståelse för tolkningsföreträde
  • Text som presenteras som fakta underbyggs med referens till källa/or

Följ oss på Facebook, Instagram och Bloglovin’

Om oss

Cajsa Lovehav

Naturgeograf med kärlek till gammelskog och kollaborativ ekonomi. Tror på aktivism som samhällsförändrande kraft. Skriver gärna om rättvisefrågor, omställning och djurvälfärd. Grundare av GRÖNA MOMENT.
Visa alla inlägg av Cajsa Lovehav

skribent gröna moment

Johanna Thuresson

Sjuksköterska som spenderat mestadels av arbetstiden inom psykiatrin. Soon to be tvåbarnsmamma som älskar att baka och skapa. Liten av en typisk Svensson med att stort intresse av att lära mig så mycket mer om vad jag kan göra för att ta hand om vår fantastiska planet och dess djur- och naturliv.
Visa alla inlägg av Johanna Thuresson

Skribent gröna moment

Julia Kukulies

Doktorand inom klimatvetenskap som forskar om förändringar i vattencykeln och stormar i höga bergsområden. Tror på att vi genom kollektivism, omtänksamhet och radikala förändringar i vår ekonomi, politik och tankesätt kan skapa ett mer demokratiskt samliv och minska klimatkatastrofens konsekvenser samtidigt som globala till småskaliga sociala orättvisor.
Visa alla inlägg av Julia Kukulies

skribent gröna moment

Martina Frid

Klimatolog med stort fokus på luftkvalitet. Älskar kopplingen mellan stor- och småskaliga system, ekologiskt jordbruk och vill nog egentligen helst bli självförsörjande med en liten gård på landet
Visa alla inlägg av Martina Frid

skribent gröna moment

Fanny Vikman

Kulturgeograf som jobbar med samhällsbuller. Tycker om kartor, skogen och att klättra; nördar gärna loss med överdrivet många stickprojekt, olika mer eller mindre lyckade eko-experiment och försök att ta vara på sånt som redan finns – laga eller omvandla. Skriver gärna om rättvisefrågor, vardagsprojekt och historiska tillbakablickar.
Visa alla inlägg av Fanny Vikman

skribent gröna moment

Frida Ramberg

Nyfiken geograf som aldrig slutar förundras över vår fantastiska planet. Mitt hjärta slår för mycket, bland annat odling, friluftsliv och familjemys
Visa alla inlägg av Frida Ramberg

Loggan är skapad av ☞ Elin Bylund Andersson

Allt innehåll är publicerat enligt CC BY-NC-ND 2.5 SE om inget annat anges.
 

I media

Omnämnanden